2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Gazdaság

Májusra ezt is bebizonyítja a kormány

Májusra bebizonyítja a kormány, hogy Magyarország tartani tudja a 3 százalék alatti hiánycélt, és így kikerülhet a túlzottdeficit-eljárás alól – közölte Rájátszás című műsorunkban Kumin Ferenc.

A Miniszterelnökség helyettes államtitkára hozzátette: az Európai Bizottság nem veszi figyelembe az ágazati különadókból, az áfából, illetve a pénztárgépek és az adóhivatal összekötéséből befolyó bevételeket, amikor azt állítja, hogy nem tartható a hiánycél.

„A legnagyobb vitánk abban áll, hogy az Európai Bizottság lényegében stagnáló gazdasággal számol Magyarország esetében. -0,1 szerepel a legutolsó jelentésben, a mi állításunk pedig az, hogy lesz érezhető növekedés a gazdaságban, és ennek megvannak a fundamentumai, azok a nagy termeléseket beindító vállalatok, ahol igen jelentős lesz a kibocsátásnövekedés, amely jelentős mértékben fog hozzájárulni a nemzeti jövedelemhez. Ezek mind mind olyan tételek, amelyek miatt érdemes inkább az optimistább számítás felé tekinteni” – jelentette ki a Rájátszásban a nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár.

Varga Mihály is úgy nyilatkozott korábban, hogy az Európai Bizottságot meg kell győzni arról, hogy 2011 és 2012 után ebben az évben is tudja tartani a kormány a három százalék alatti hiányszintet. A tárca nélküli miniszter hétfőn beszélt arról is, hogy a kabinet megnézi, az EB által jelzett bizonytalansági pontok közül mivel kell foglalkozni. Elmondta: az útdíjjal és a pénztárgépek összekötésével a kabinet egy február eleji ülésén már foglalkozott, és döntött arról, hogy felgyorsítja a kapcsolódó munkát.

Szijjártó Péter szintén hangsúlyozta egy hétfői konferencián, hogy a kormány elkötelezett a 3 százalék alatti gdp-arányos hiánycél tartása mellett, „még, ha vannak is kritikusok, akik kételkednek ebben”. Remélhetőleg a Magyarország ellen indított túlzottdeficit-eljárás ügyében is kizárólag az európai szabályozás mentén születik döntés, és nem mást vesznek figyelembe – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!