2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

Magyarország energiaellátása biztonságban

Közép-Európa súlyos veszélyeknek van kitéve az ukrajnai háború és a fokozott migrációs nyomás miatt, de Magyarország földgáz-ellátása biztosított, egyebek mellett a Bulgáriához hasonló, megbízható tranzit-államoknak is köszönhetően. Erről a külgazdasági és külügyminiszter beszélt Szófiában.

  • Magyarország energiaellátása biztonságban

Szijjártó Péter hozzátette: Bulgária és Magyarország egyszerre néz szembe az energia-ellátási kihívásokkal, és a migráció erősödésével is.

A Nikolaj Milkov bolgár külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatón Szijjártó Péter emellett arról számolt be, hogy Közép-Európa súlyos veszélyeknek van kitéve az ukrajnai háború és a fokozott migrációs nyomás miatt.

"Bulgáriát és Magyarországot egyszerre sújtják a háború következményei, egyszerre nézünk szembe energiaellátási kihívásokkal és szembesülünk azzal, hogy a legforgalmasabbá váló migrációs útvonalon egyre nagyobb nyomás hárul ránk" - mutatott rá.

Kiemelte, hogy ez a helyzet megnöveli a jelentőségét a kiszámítható, korrekt együttműködésnek a két ország között. "Bulgária az egyik legfontosabb tranzitországa Magyarországnak a gázellátás szempontjából, és megnyugtató számunkra, hogy a bolgár kormány többször világossá tette, hogy ezt a megbízható tranzitszerepüket a jövőben is folytatni fogják".

Hozzátette: Magyarország számíthat arra, hogy a földgázellátás a Bulgárián keresztüli biztonságos szállításoknak köszönhetően továbbra is garantált lesz.

HírTV - MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!