2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Gazdaság

Magyar Levente: Sosem volt olyan jó a magyar–kínai viszony

Sosem volt olyan jó a magyar–kínai viszony, mint manapság – erről beszélt a külgazdasági és külügyminisztérium parlamenti államtitkára. Magyar Levente szerint egy tízéves tendencia fordul meg azzal, hogy már nem a Nyugat végez beruházásokat Kínában.

  • Magyar Levente: Sosem volt olyan jó a magyar–kínai viszony

Magyarországon is elérhetővé válik az Ázsiában már nagy népszerűségnek örvendő Alipay szolgáltatás. A rendszer arra szolgál, hogy online vásárlások során védőhálót biztosítson a vevők számára. Az első Alipay-terminált az első kerületi Bölcs Vár könyvesboltjában üzemelték be. A Magyar Nemzeti Bank alelnöke elmondta: a magyar pénzügyi szakemberek vezető szerepre törekszenek a pénzügyi innovációk terén.

„A központi bank úgy véli, létfontosságú, hogy egy széleskörű hozzáállással közelítse meg a kínai gazdasági, beruházási és a finanszírozási lehetőségeket, reagálva a globális pénzügyi változásokra és gazdasági helyzetre” – mondta Nagy Márton.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára leszögezte: egyre több a kínai beruházás Európában, amelyet érdemes kihasználni.

„Számos gazdaságpolitikai vita zajlik arról, hogy minek köszönheti Kína a sikereit, de annyi biztos, hogy tíz évvel ezelőtt a Nyugat végzett beruházásokat a távol-keleti országban, mára azonban ez a folyamat megfordult és most Kína viszi sikerre az elképzeléseit” – számolt be Magyar Levente.

Az államtitkár hozzátette: a magyar kínai viszonyok sosem voltak olyan jók, mint manapság.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!