2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Magyar cégek modernizálhatják az üzbég közvilágítást

2013. szeptember 12., csütörtök 15:28, frissítve: csütörtök 15:43

Magyar cégek modernizálhatják az üzbegisztáni nagyvárosok közvilágítását, és orvosi berendezéseket is szállíthatnak az ottani rendelői hálózatba. Erről tárgyalt a külügyi és külgazdasági államtitkár Taskentben az üzbég kormánnyal.

– Megkezdtük a tárgyalásokat a magyar kötött segélyhitel-program megindításáról, amelynek keretében 50 millió dollár értékben magyar cégek szállíthatnának orvosi berendezéseket az itteni szakorvosi rendelői hálózatba, részt vehetnének az utcai közvilágítás modernizációjában, illetve mezőgazdasági gépeket tudnánk szállítani – közölte Szijjártó Péter.

A külügyi és külgazdasági államtitkár arról is beszámolt, hogy „a magyar kormány biztosít 50 millió dollárnyi hosszú lejáratú, kedvezményes kamatozású hitelt Üzbegisztánnak előre megállapított programokra. Az üzbég kormány nyitott ara, hogy a Richter piaci részesedése tovább nőjön Üzbegisztánban, és nyitottság van arra is, hogy az MVM részt vegyen az itteni villamoshálózat modernizációjában” – tette hozzá Szijjártó Péter.

Forrás: Hír TV