2022. 05. 23. Hétfő Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gazdaság

KSH: Augusztusban 2,6 százalékkal nőtt az ipari termelés

Augusztusban az ipari termelés 2,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva 0,6 százalékkal nőtt. Az előző hónaphoz képest 2,7 százalékkal csökkent a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás - közölte szerdán első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A termelés volumene kissé meghaladta a járvány előtti, 2019. augusztusi szintet - tette hozzá a KSH.

Az előző hónaphoz mérve harmadik hónapja tart a visszaesés, az éves adat pedig február óta a legszerényebb növekedést mutatja.

A növekedéshez a feldolgozóipari alágazatok többsége hozzájárult, azonban a legnagyobb súlyú járműgyártás - elsősorban a globális félvezetőhiány miatti gyárleállások miatt - ismét jelentősen csökkent tavaly augusztushoz viszonyítva, amikor 6,6 százalékos növekedés volt.

Szintén mérséklődött a kibocsátás a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásában, ahol 1,6 százalékos éves növekedést mért tavaly augusztusban a statisztika. Az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása viszont emelkedett a tavaly augusztusi 0,3 növekedés után.

Az ipari termelés az év első nyolc hónapjában 15,3 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Az ipari termelés részletes augusztusi adatait egy hét múlva, október 13-án közli második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!