2022. 08. 09. Kedd Emőd napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Gazdaság

Könnyítés a bortermelőknek

Egyszerűsödnek a bortermelők adminisztrációs kötelezettségei az új borpiaci évben.

  • Könnyítés a bortermelőknek

Az új jövedéki törvény több jelentési kötelezettséget egyszerűsített az ágazatban és ennek egy újabb eleme kerül most bevezetésre. A borászoknak a termelésről és értékesítésről két szervezetnek is adatokat kellett szolgáltatniuk, de augusztus 1-jétől kizárólag a hegybírók felé kell közölni az adatokat egy egyszerűsített nyomtatványon, legkésőbb augusztus 15-ig.

„2017-ben egy átmeneti rendelkezésképp ezt két adatstruktúrában, két adatközlő lapon, két eltérő nyomtatványon kellett leadni. Ez 2018 augusztus elsejétől, ez a két nyomtatvány egyesül, és minden dokumentációt csak a hegybírónak kell leadni. Az adatokat pedig a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa fogja továbbítani a jövedéki hatóság részére” – ismertette Brazsil Dávid, a tanács főtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!