2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Gazdaság

Komoly változások segítik a gazdálkodókat

Mérföldkő lehet az idei év a gazdák életében, jelentős könnyítéseket tartalmaznak az életbe lépett szabályok. A családi gazdaságoknak kevesebbet kell majd adózniuk és az adminisztráció is csökkenni fog - mondta a mezőgazdaságért felelős államtitkár. A mezőgazdasági biztosítási rendszer bevezetése is komoly segítséget jelent.

Ezen az 50 hektáros területen, főként erdő- és gyepgazdálkodással foglalkozik Dócs Dávid. A január elsejétől életbe lépett mezőgazdasági krízisbiztosítási rendszert a járványhelyzet miatt különösen fontosnak tartja.

A mezőgazdaságért felelős államtitkár elmondta: ennek a rendszernek a bevezetésével mérsékelhetővé válik majd a jövedelemingadozás a gazdálkodói szektorban.

Feldman Zsolt azt is elmondta:

a családi gazdaságokról szóló törvény új alapokra helyezi a mezőgazdasági termelők működési feltételeit, kevesebbet kell majd adózniuk és az adminisztráció is csökkenni fog. A nem cégként működő gazdaságok választhatnak, hogy őstermelőként, őstermelő családi gazdaságaként vagy családi mezőgazdasági társaságként folytatják tovább a tevékenységüket.

Az államtitkár hozzátette: a versenyképes termelés elérése érdekében ebben az ágazatban is segítik és ösztönzik a digitális, okos eszközök használatát.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Októberben kezdődik az őszi rókavakcinázás

A veszettség fő terjesztője a vörös róka, amelynek hazai állománya mintegy hetvenötezer egyedre becsülhető. 2021. szeptember 27.

Jó minőségű borra számítanak idén a szőlősgazdák

Bár a nyár száraz volt, az évszak végén érkezett eső a fajták nagy részénél segítette az érést. 2021. szeptember 27.

Kovács Zoltán: A magyar vadgazdálkodás példaértékű

5 évvel ezelőtt alakították ki azt a jogi keretet, amely ma a vadászatot szabályozza. 2021. szeptember 26.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!