2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Gazdaság

Kifizetődő megújítani a régi biztosítást

Hatalmas összegeket bukhatnak a lakástulajdonosok, amennyiben biztosításukban alacsonyabb értékösszeg szerepel, mint az aktuális újjáépítési érték – erre hívta fel a figyelmet a CLB biztosítási alkuszcég. Míg az ingatlanárak nagy ütemben növekednek, a biztosítások ezt nem követték le, így kellemetlen meglepetés érheti a lakástulajdonosokat egy esetleges kártérítési igénylés során.

  • Kifizetődő megújítani a régi biztosítást

Idén júliusban és augusztusban több, mint hatezer káreseményt történt Magyarországon. A viharok összesen mintegy kétmilliárd forint kárt okoztak a háztartások számára. A leggyakoribb káresemények a villámcsapás, jégverés és a beázás.

Az elmúlt években drasztikus növekedésnek indultak az ingatlanárak, a biztosítások ezt mégsem követték le. Sokan élő biztosításuk ellenére is pórul járhatnak, hiszen ezek többsége elavult.

érdemes megújítani a biztosításokat, hogy ne érjen senkit meglepetés.

Ha újjá kell építeni egy ingatlant, ami egyébként egy tűz esetén is már simán előfordulhat, vagy egy tetőszerkezet leomlása esetén, akkor az új ingatlanárak, új építőanyagárak, esetleg az építőiparnak mostani hiánya miatt sokkal nagyobb összegre lehet majd szükség, mint amire az épület adott esetben biztosítva van.

– fejtette ki Németh Péter, a CLB kommunikációs igazgatója

Az interneten bárki tájékozódhat az aktuális ingatlanárakról, így módosíthatja a biztosítását.

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!