2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Kiemelt kedvezmény a kétgyermekes családoknak

800 milliárd forint maradt a családok zsebében négy év alatt – erősítette meg a Hír TV-nek az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyi államtitkára. Novák Katalin szerint a jövőben esély lehet arra, hogy a kétgyermekes családok is kiemelt adókedvezményhez jussanak.

Papa, mama, gyerekek. Családi nap a Vasúttörténeti Parkban. A térség államai közül Magyarország támogatja a legnagyobb mértékben a gyermekvállalást. „Mindenkire szükségünk van az ország építésében, ám valóban kiemelt gazdasági érdekünk fűződik a nagycsaládos modell támogatásához” – mondja a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

A családi adókedvezménynek köszönhetően négy év alatt mintegy 800 milliárd forint adókedvezményt kaptak a magyar családok. Idén ez az összeg elérheti akár a 230 milliárd forintot is. Egy új tervezet szerint a kiemelt kedvezményeket kiterjesztenék a kétgyermekes családokra is. A módosításra a 2015-ös költségvetési tervezetben tesznek javaslatot.

– Ha ezt továbbra is hosszú éveken át tudjuk biztosítani a családosoknak, akkor már megteremtjük azt a biztonságérzetet, hogy ha valaki gyerekvállalások gondolkodik, akkor ott ugye minimum 9 hónapra kell előre tervezni, de évekre előre tud azzal kalkulálni, hogy ez a családi kasszát hogy fogja érinteni – nyilatkozta az Emmi család- és ifjúságügyi államtitkára. – Az, hogy mennyiben fogunk tudni továbblépni, hogy például amiről most többször szó volt, hogy a kétgyermekes családoknak a családi adókedvezményét tudjuk-e bővíteni és ezzel a kétgyermekesek irányába is tudunk még jobban nyitni, az a mindenkori gazdasági helyzettől fog függeni. Mi a kormány elé fogunk vinni egy ilyen javaslatot – tette hozzá Novák Katalin.

A Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára már az oktatásra hívta fel a figyelmet. Szerinte kevesen tanulnak szakmát, pedig nagy igény lenne rá. „Javasolnám, hogy ha van olyan szakma, amely érdekli a gyerekeiket, akkor bátran gondolkodjanak velünk együtt ebben az irányban. A mezőgazdasági szakoktatás nem munkanélküli-képző rendszer lesz, végre bekerül a gazdaság és a piac vérkeringésébe, érdemes lesz részt venni benne” – állítja Szinay Attila.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara korábban bejelentette: támogatják a duális képzés bevezetését a felsőoktatásban is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!