2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

Kiemelt kedvezmény a kétgyermekes családoknak

800 milliárd forint maradt a családok zsebében négy év alatt – erősítette meg a Hír TV-nek az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyi államtitkára. Novák Katalin szerint a jövőben esély lehet arra, hogy a kétgyermekes családok is kiemelt adókedvezményhez jussanak.

Papa, mama, gyerekek. Családi nap a Vasúttörténeti Parkban. A térség államai közül Magyarország támogatja a legnagyobb mértékben a gyermekvállalást. „Mindenkire szükségünk van az ország építésében, ám valóban kiemelt gazdasági érdekünk fűződik a nagycsaládos modell támogatásához” – mondja a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

A családi adókedvezménynek köszönhetően négy év alatt mintegy 800 milliárd forint adókedvezményt kaptak a magyar családok. Idén ez az összeg elérheti akár a 230 milliárd forintot is. Egy új tervezet szerint a kiemelt kedvezményeket kiterjesztenék a kétgyermekes családokra is. A módosításra a 2015-ös költségvetési tervezetben tesznek javaslatot.

– Ha ezt továbbra is hosszú éveken át tudjuk biztosítani a családosoknak, akkor már megteremtjük azt a biztonságérzetet, hogy ha valaki gyerekvállalások gondolkodik, akkor ott ugye minimum 9 hónapra kell előre tervezni, de évekre előre tud azzal kalkulálni, hogy ez a családi kasszát hogy fogja érinteni – nyilatkozta az Emmi család- és ifjúságügyi államtitkára. – Az, hogy mennyiben fogunk tudni továbblépni, hogy például amiről most többször szó volt, hogy a kétgyermekes családoknak a családi adókedvezményét tudjuk-e bővíteni és ezzel a kétgyermekesek irányába is tudunk még jobban nyitni, az a mindenkori gazdasági helyzettől fog függeni. Mi a kormány elé fogunk vinni egy ilyen javaslatot – tette hozzá Novák Katalin.

A Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára már az oktatásra hívta fel a figyelmet. Szerinte kevesen tanulnak szakmát, pedig nagy igény lenne rá. „Javasolnám, hogy ha van olyan szakma, amely érdekli a gyerekeiket, akkor bátran gondolkodjanak velünk együtt ebben az irányban. A mezőgazdasági szakoktatás nem munkanélküli-képző rendszer lesz, végre bekerül a gazdaság és a piac vérkeringésébe, érdemes lesz részt venni benne” – állítja Szinay Attila.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara korábban bejelentette: támogatják a duális képzés bevezetését a felsőoktatásban is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!