2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

Kiegészítenék a sztrájkbizottsági megállapodást

Havi 15 ezer forintos pluszjuttatásban rendezné a pedagógus végzettséggel nem rendelkező iskolai dolgozók bérét a Pedagógusok Szakszervezete.

Többek között ezzel egészítené ki a szervezet a 2013-ban megkötött sztrájkbizottsági megállapodást. Galló Istvánné pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: fontosnak tartják, hogy az intézményfenntartó központok költségvetésében biztosítsák a kollektív szerződés végrehajtásához szükséges fedezetet. Az érdekképviselet emellett a túlórapénzek kifizetését is követeli. A szakszervezet szerint a kormány nyitott a szakmai javaslatokra. „Egy hónap alatt a munkabizottság a köznevelési törvényt és a kormányrendeletet végignézi. Azokat a hibákat, amiket mi annak tartunk, orvoslásra szorul, arra javaslatot fog készíteni és egy hónap múlva újra leülünk. Akkor fog tudni a kormány részéről Balog Zoltán, illetve az államtitkár asszony is nyilatkozni arról, hogy a mi javaslatainkat  – ami a megállapodás megnyitását és kiegészítését illeti – be tudják-e fogadni” – fogalmazott a Pedagógus Szakszervezetének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor a Mercedes vezérigazgatójával tárgyalt

Orbán Viktor a Mercedes vezérigazgatójával tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén munkaebéd keretében megbeszélést folytatott Ola Källenius vezérigazgatóval, a cég igazgatótanácsának elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!