2022. 12. 07. Szerda Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

Kevesebben születtek, de kevesebben is haltak meg

9,9 millióan élnek Magyarországon – ez derül ki a 2011-es népszámlálás adataiból, amit most tett közzé a Központi Statisztikai Hivatal. A népesség a 10 évvel ezelőtti adatokhoz képest csaknem 261 ezer fővel csökkent.

A 2013-as januári adatok szerint kevesebben születtek, de kevesebben is haltak meg, mint tavaly. Csökkent emellett a házasságkötések száma is. Emelkedett viszont az idősebb eltartottak száma, ami a szakemberek szerint hosszútávon okozhat problémát.

– Amennyiben nem nő a születéseknek a száma, nem javul a társadalom korszerkezete, akkor olyan, egyre nehezebben megoldható nehézségekkel és feladatokkal szembesül a magyar társadalom, amikre a jelenlegi ismereteink szerint nincs válasz – közölte Németh Zsolt, a KSH elnökhelyettese.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!