2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Kevesebb a gondban lévő lakossági adós

Tovább rövidült a hiteltörlesztéssel csúszó lakossági adósok listája a harmadik negyedévben: szeptember végén 1,471 millió mulasztást tartottak nyilván a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), szemben a 2017. év végi 1,583 millióval – írja hétfői számában a Világgazdaság.

  • Kevesebb a gondban lévő lakossági adós

A lakosság adósságállományának javuló összetételéről tanúskodnak a jegybank számai is: a háztartások hitelportfóliójában a nem teljesítő elemek aránya 8,4 százalék volt június végén, egy éve még 12,9 százalék.

Ugyanakkor azzal együtt, hogy folyamatosan csökken a lakossági KHR-ben mulasztások miatt nyilvántartott szerződések száma, a növekvő hitelfelvételi kedv révén a teljes adatbázis fokozatosan növekszik. Olyan magánszemélyekből, akiket valamilyen hitelszerződésük miatt tartanak nyilván, szeptember végéig már 5,04 milliót regisztrált a hitelinformációs társaság, 20 ezerrel többet a decemberinél.

A rendszerben szereplő összes szerződés száma a kilencedik hónap végén megközelítette a 9,72 milliót, ez majdnem 70 ezres növekmény a múlt év végihez képest. Figyelemre méltó viszont, hogy a nyilvántartott lakossági szerződéseken belül igen gyors ütemben emelkedett december és szeptember között a megszűntek száma: 2,16 millióról 2,24 millióra ugrott, ami 3,75 százalékos növekedés – olvasható a Világgazdaságban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!