2021. május 10.,
hétfő, Ármin, Pálma napja

Kétezer kilogramm mézet kaptak egészségügyi dolgozók

MTI

2020. május 6., szerda 16:45

Több tonna mézet adományozott egészségügyi dolgozóknak az Országos Méhészeti Egyesült, az Agrármarketing Centrum és az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Kormányzati Akciócsoport. Az átadón Révész Máriusz elmondta: soha nem látott összefogás alakult ki Magyarországon.

Kétezer kilogramm mézet adott az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, valamint a Szent László és Korányi Kórház egészségügyi dolgozóinak az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) és az Agrármarketing Centrum (AMC).

Az akciócsoport szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a méz átadásakor Bross Péter, az OMME elnöke azt hangsúlyozta, hogy a mézfogyasztás fontos szerepet játszik az immunrendszer erősítésében, majd a magyar méhészek nevében megköszönte az egészségügyi dolgozók munkáját.

Révész Máriusz, az akciócsoport vezetője úgy fogalmazott: az emberek felismerték, hogy minden magyar felelős minden magyarért, és olyan társadalmi összefogás jött létre, amelynek során "mindenki a bajba jutott honfitársaink segítségére siet, illetve támogatja azokat, akik a járvány elleni védekezés első sorában teljesítenek szolgálatot."

Ondré Péter, az AMC ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy ilyen módon hozzájárulhatnak a járvány elleni küzdelemhez, és támogathatják a frontvonalban dolgozókat - olvasható a közleményben.

MTI, Hír TV