2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Gazdaság

Késik az állattartók plusztámogatása

Késni fog az állattartóknak megígért 212 milliárd forintos támogatás kifizetése – mondta a Hír TV-nek az agrár-vidékfejlesztési államtitkár.

Kiss Miklós Zsolt szerint az európai parlamenti választások és az új Európai Bizottság felállása hátráltatta a vidékfejlesztési programok elfogadását, ezért Magyarország is később juthat az uniós forrásokhoz. A kormány az 1200 hektárnál nagyobb területeken gazdálkodók területalapú támogatásának elvonása után döntött úgy, hogy plusztámogatással segíti majd az állattartókat.

– Biztos vagyok benne, hogy nem lesznek elbocsátások, emiatt legalábbis biztosan nem lesznek, hiszen a programok, a források rendelkezésre fognak állni. Azt gondolom, hogy egy bizonyos hisztériakeltés is volt ilyen szempontból. Nem hallottam azóta sem, hogy tömeges elbocsátások lettek volna. Egyébként is az agráriumban én azt érzem, hogy szakemberhiány van, tehát biztos vagyok benne, hogy ha valami oknál fogva akárhol elbocsátás lenne – bár hozzáteszem még egyszer, hogy biztos vagyok benne, hogy emiatt nem lesznek elbocsátások –, olyan felszívóereje van az agráriumnak, hogy a komoly szakembereket, a jó szakembereket örömmel fogják fogadni máshol – vélekedett Kiss Miklós Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!