2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Zsuzsi asztala 03:00

Gazdaság

Keresik a Déli Áramlat alternatíváit

Magyarországgal, Szerbiával és Ausztriával is folytathatja a tárgyalásokat Moszkva arról, hogy a Déli Áramlat gázvezeték-beruházás leállítása után hogyan lehet megoldani a földgázszállításokat – erről Oroszország európai uniós nagykövete nyilatkozott az orosz állami hírtelevíziónak.

Azt mondta: a török csomóponttól különböző irányokba ágazhat majd el a gázvezeték, vagyis onnan ugyanúgy eljuthat az orosz földgáz a közép- és kelet-európai országokba, mint a Déli Áramlaton keresztül. A nagykövet azt hangoztatta, hogy az Ukrajnát elkerülő gázvezetékrendszer megépítése Bulgária és az Európai Unió ellenállásán bukott el, és tagadta, hogy taktikai okokból állítanák le a beruházást, vagy azért, mert a Gazpromnak elfogyott volna a pénze.

Az amerikai drágább

 

Rendkívül drága lenne amerikai palagázzal kiváltani az orosz földgázt – jelentette ki Magyarország élőben című műsorunkban Barcza György, a Századvég Gazdaságkutató vezető elemzője. Azt mondta: a tengerentúli energiahordozó körülbelül 50 százalékkal drágább, mint az orosz földgáz, ráadásul az is kérdéses, hogy mekkora mennyiség áll belőle rendelkezésre.

– Ha Oroszország az európai energiapolitikájából némileg enged, akkor ez az Egyesült Államok számára lehet hosszú távon jelentős. Ugye ők a palagázt négy-öt év múlva már tudják exportálni jelentős költséggel. Úgy számoltuk, hogy olyan 7 euró körül 1000 köbmétere az orosz földgáznak, és 9-11 euró körül lehet esetleg majd az amerikai földgáznak az ára – vélekedett Barcza György.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!