2023. 10. 02. Hétfő Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Gazdaság

Július 1-jén indul az online árfigyelő rendszer

Július elsején indul az online árfigyelő rendszer, amelyben több mint 60 termékkategória szerepel majd. A termékeknél feltüntetik a napi és a törzsvásárlói árakat is. Az intézkedéstől a kormány az infláció mérséklődését várja.

  • Július 1-jén indul az online árfigyelő rendszer

A rendszer a napi és a törzsvásárlói árakat tartja nyilván kereskedőnként és üzletenként.

,,Az érintett kereskedőknek két kötelezettségük van. Egyrészről adatokat kell szolgáltatniuk az árfigyelő rendszerbe és ezeknek az adatoknak valós adatoknak kell lenniük, tehát, nem teheti meg a kereskedő azt, hogy egy adott árat fog feltüntetni az online adatbázisban, de ezzel ellentétesen magasabb áron fogja értékesíteni azt az adott terméket” 

- mondta el Kupecki Nóra, alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

Május elején döntött a kormány arról, hogy kötelező akciózást vezet be. A kabinet ezzel a háború és az elhibázott szankciós politika okozta inflációt igyekszik visszaszorítani.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója szerint a termékek akciózása kereskedelmi szempontból is nagyon fontos. Fodor Attila kifejtette: az elmúlt időszakban végbement jelentős árdrágulás miatt ugyanis a kiskereskedelmi egységek forgalma is csökkent.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!