2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Én és a nagyapám

Következik:

Híradó 15:05

Gazdaság

Jót tett a mezőgazdaságnak a sok csapadék

A tavaszi esőzések miatt szinte az egész országban megtelítődött vízzel a talaj, a tavalyi történelmi aszály után pedig már gyakorlatilag ideális a helyzet - nyilatkozta az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. A májusi esőzéseknek köszönhetően szépen fejlődik a gabona is, a párás, nedves időjárás miatt most már a növényvédelemre kell figyelniük a gazdálkodóknak.

  • Jót tett a mezőgazdaságnak a sok csapadék

Gyakorlatilag országszerte hátunk mögött tudhatjuk a tavalyi történelmi aszályt - mondta el a HírTV-nek Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Az utóbbi hetek esőzései pótolták a hiányzó vízmennyiséget a talajból.

A zalaegerszegi mezőgazdászok is örülnek a csapadékos tavasznak. Habár szükség volt az esőre, most éppen ez ad további feladatokat a gazdáknak.

A csapadékos, nedves időjárás ugyanis kedvez a gombafertőzéseknek - mondta el egy gazdálkodó, akinek a földjén már megjelentek a kórokozók, mielőbb el kell kezdenie a védekezést.

A kedvező időjárásnak köszönhetően szép termés várható gabonából. Kérdéses azonban, hogy aratás után hol tudják raktározni a termést a gazdák. Az Ukrajnából beáramló óriási mennyiségű és gyenge minőségű gabona ugyanis a magyar tárolókban ragadt. Ez az egész magyar mezőgazdaságnak rendkívül nagy problémát okoz - kongatták meg a vészharangot már korábban is a szakértők.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.
Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Ezúttal Őrhalom és Ipolyvarbó között készült el az új híd, ami amellett, hogy a határ menti közösségek életét megkönnyíti, a gazdaság fejlesztése szempontjából is fontos szerepe van.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!