2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gazdaság

Jönnek az útdíjtarifák

Megállapodott a kormány a fuvarozókkal az e-útdíjról.

Eszerint csökken a légrugós kamionok gépjárműadója, a használatarányos útdíj 7,5 százaléka pedig levonható lesz a helyi iparűzési adóból. Illetve ezek mellett az e-útdíj fizetését szolgáló kedvezményes forgóeszközhitelhez is hozzájutnak a fuvarozók. Bár a magyar társaságok szerint ez nem kompenzálja az útdíj miatt megnövekedett költségeiket, a versenyhátrányukat csökkenti a nemzetközi piacon.

A használatarányos útdíj mértékéről szóló kormányrendelet három napja jelent meg. Július elsejétől fizetősek lesznek bizonyos utak a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsik számára. A kilométerenkénti tarifa függ az út jellegétől, a jármű tengelyszámától, valamint motorja környezetvédelmi besorolásától. Egy kéttengelyes kocsinál például gyorsforgalmi úton csaknem 50, egy négytengelyesnél viszont már több mint 108 forint a díj kilométerenként.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!