2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története 11:00

Gazdaság

Jogi útra viszi a kormány a SPAR-ral való vitát

A drasztikus üzemanyagdrágulás miatt pedig berendelte magához a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőjét Nagy Márton miniszter – tudta meg a VG.hu.

  • Jogi útra viszi a kormány a SPAR-ral való vitát

„Volt egy megegyezésünk a Magyar Ásványolaj Szövetséggel. Most úgy látjuk, hogy van egy elcsúszás, ezért a hét második felére behívtam a Mol és a MÁSZ képviselőjét is” – mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter egy más témában rendezett sajtótájékoztatón, miután az elmúlt hetekben drasztikusan megemelkedtek az üzemanyagárak a hazai kutakon.

Jelezte, hogy a beszélgetésről tájékoztatást fognak adni, de ők is látják, hogy a megállapodásban foglalt régiós középmezőnynek megfelelő áraktól elcsúsztak a magyar üzemanyagárak az elmúlt időszakban.

Nagy híve vagyok annak, hogy minderről tájékoztatást kapjanak az állampolgárok – szögezte le a miniszter. A tárcavezető beszélt az idei gazdasági kilátásokról is. 

Az idei növekedés 2,5 százalék lehet Nagy Márton szerint, amiről egyébként már Orbán Viktor miniszterelnök a múlt heti boszniai útján is említést tett.

A vártnál lassabb GDP-bővülés leginkább a német gazdaság és az exportpiacaink gyengélkedésének tudható be a miniszter szerint.

Újságírói kérdésre beszélt a múlt heti tárgyalásáról is Matolcsy György jegybankelnökkel, ahol a képek és a közlemények tanulsága alapján az elmúlt hetek üzengetése után rendeződött kettejük viszonya.

Jó beszélgetés volt, köszönöm az elnök úrnak, hogy összejött ez a találkozó

– mondta Nagy Márton, aki korábban az MNB alelnökeként dolgozott Matolcsy mellett. Hozzátette, hogy nem lehet rosszban a két intézmény vezetője, mint fogalmazott, „a múlt, múlt, eltemettük”. A megbeszélésen arról volt szó, hogy miképp lehet tartósan fenntartani a 4 százalékos gazdasági növekedést, illetve javítani magyar gazdaság versenyképességét.

Jogi útra viszi a kormány a SPAR-ral való vitát

„Jogi lépések lesznek, ez meg fog történni” – tette egyértelművé Nagy Márton, miután a SPAR bepanaszolta az Európai Bizottságnál a kormányt a kiskeradó miatt, erre válaszul a Világgazdaság információi szerint a kormány perre készül. A miniszter emlékeztetett rá, hogy a kiskeradót az unió elfogadta, egyelőre csak azt vizsgálja az unió, hogy indítson-e vizsgálatot. „Ez nem precedens nélküli, de ennek korábban az lett a vége, hogy a magyar kormánynak adott igazat az unió” – fogalmazott.

Meg kell vizsgálni a jogi és gazdasági kérdéseit

– mondta az orosz Mere kiskereskedelmi vállalat magyarországi megtelepedéséről, amiről a miniszter is csak a sajtóból értesült. 

A teljes cikket a VG.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A földön termő eper is elérhető + videó

A földön termő eper is elérhető + videó

Kisebbek a szemek, de zamatosak! A tavalyi átlagos év után a szokásosnál két héttel korábban, április végén indult a hazai szamóca-szezon. A termelőknek a korai érés nem feltétlenül kedvez, mert a hazai termés megjelenése idején még tart az importáruk dömpingje.
Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

A részvénypiac forgalma a héten 49,84 milliárd forint volt az előző héten elért 59,47 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!