2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Gazdaság

Jó kompromisszum született

Elégedett a bértárgyalások eredményével a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke.

Rolek Ferenc jó kompromisszumnak nevezte, hogy az első félévben az 5,4 százalékos minimálbér-emelést 11 kiemelt ágazatban a költségvetés vállalja – nyilatkozta a távirati irodának. Mától a bruttó minimálbér 98 ezer forint, míg a szakmunkás minimálbér 114 ezer forint.


Több idén a közmunkabér is. Keddtől teljes munkaidő esetén a havibér legalább 75 500 forint, a legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve szakképesítést igénylő munkakör betöltése esetén pedig 96 800 forint illeti meg a közmunkást. Részmunkaidő esetén a közfoglalkoztatottnak a meghatározott bér időarányos része jár. Ha a foglalkoztató teljesítménybért alkalmaz, akkor a közfoglalkoztatási bér a teljesítménnyel arányosan növelhető, illetve csökkenthető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Július elsején indul az otthonfelújítási program

Július elsején indul az otthonfelújítási program

Július elsején indul az otthonfelújítási program, hosszabb futamidővel és többféle tevékenységre igényelhető támogatás – közölte az Energiaügyi Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!