2023. 02. 08. Szerda Aranka napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Gazdaság

Jó kompromisszum született

Elégedett a bértárgyalások eredményével a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke.

Rolek Ferenc jó kompromisszumnak nevezte, hogy az első félévben az 5,4 százalékos minimálbér-emelést 11 kiemelt ágazatban a költségvetés vállalja – nyilatkozta a távirati irodának. Mától a bruttó minimálbér 98 ezer forint, míg a szakmunkás minimálbér 114 ezer forint.


Több idén a közmunkabér is. Keddtől teljes munkaidő esetén a havibér legalább 75 500 forint, a legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve szakképesítést igénylő munkakör betöltése esetén pedig 96 800 forint illeti meg a közmunkást. Részmunkaidő esetén a közfoglalkoztatottnak a meghatározott bér időarányos része jár. Ha a foglalkoztató teljesítménybért alkalmaz, akkor a közfoglalkoztatási bér a teljesítménnyel arányosan növelhető, illetve csökkenthető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Megdőlt a baloldali mantra

Vezércikk: Megdőlt a baloldali mantra

A baloldali kampányfinanszírozási botrány már annyira bűzlik, mint zebratetem az afrikai napsütésben. Nehezen érthető, hogy a folyton jogállamiságot kutató brüsszeli bürokraták hogyan tudják befogni annyira az orrukat, hogy semmit se érezzenek belőle.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A héten érkezik a dupla nyugdíj

A héten érkezik a dupla nyugdíj

A HírTV által megkérdezett nyugdíjasok már nagyon várják a dupla nyugdíj érkezését. Azok, akik postai úton kérték, már a héten megkapják.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!