2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 20:20

Gazdaság

Jégeső-elhárítással a milliárdos károk ellen

A korábbi évekhez képest két héttel korábban, már április 15-től működésbe helyezték az országos jégeső elhárító rendszert. A gazdáknak korábban területnagyságtól függően fizetni kellett a szolgáltatásért, tavaly óta azonban ingyenes.

  • Jégeső-elhárítással a milliárdos károk ellen

Az országban összesen 986 helyen van talajgenerátor elhelyezve. A korábbi évekhez képest pedig két héttel korábban, már április 15-től működésbe helyezték. A rendszer riasztás esetén ezüst jodidot juttat a felhőbe, mely, vagy teljesen szétroncsolja vagy lekicsinyíti a jégszemeket.

A gazdáknak korábban területnagyságtól függően fizetni kellett, tavaly óta azonban ingyenes a szolgáltatás.

A rendszer fenntartása másfél milliárd forintba kerül és szeptember 30-ig működik.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!