2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Gazdaság

Itt az adóbevallás határideje

Május 20-án, azaz holnap jár le a személyi jövedelemadó bevallásának határideje. Addig lehet átnézni, és elfogadni vagy módosítani a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által készített adóbevallási tervezetet. Sokan ezt az Ügyfélkapun keresztül teszik meg, így a postákon idén már nem készülnek meghosszabbított nyitvatartással. Aki nem módosít a tervezetén, annak - az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve - az ajánlás lesz az érvényes bevallása május 20-a után.

  • Itt az adóbevallás határideje

Budapesten a Keleti pályaudvarnál éjjel-nappal nyitva tart a posta. Itt sem számítanak azonban sokkal nagyobb forgalomra a közelgő adóbevallási határidő miatt. A bevallásokat május 20-án éjfélig kell benyújtani, de ezt sokan már interneten keresztül teszik meg.

A személyi jövedelemadó bevallás tervezetét mindenki megkapta, vagy postán, vagy az ügyfélkapun keresztül. A legegyszerűbb dolga azoknak van, akik rendelkeznek ügyfélkapuval. A NAV által elkészített tervezetet itt megnézhetik, elfogadhatják, vagy módosíthatják, akár 20-án éjfélig. Itt lehet rendelkezni az egyszázalékos felajánlásról is.

Az ügyfélkapu felületén néhány kattintással el lehet intézni az adóbevallást. Aki ezt nem teszi meg, annak május 20-a után a tervezete automatikusan bevallássá válik. Ügyfélkaput akár az utolsó pillanatban, hétfőn is lehet nyitni az ügyfélszolgálatokon.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!