2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Itt az adóbevallás határideje

Hír TV

2019. május 19., vasárnap 17:47

Május 20-án, azaz holnap jár le a személyi jövedelemadó bevallásának határideje. Addig lehet átnézni, és elfogadni vagy módosítani a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által készített adóbevallási tervezetet. Sokan ezt az Ügyfélkapun keresztül teszik meg, így a postákon idén már nem készülnek meghosszabbított nyitvatartással. Aki nem módosít a tervezetén, annak - az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve - az ajánlás lesz az érvényes bevallása május 20-a után.

Budapesten a Keleti pályaudvarnál éjjel-nappal nyitva tart a posta. Itt sem számítanak azonban sokkal nagyobb forgalomra a közelgő adóbevallási határidő miatt. A bevallásokat május 20-án éjfélig kell benyújtani, de ezt sokan már interneten keresztül teszik meg.

A személyi jövedelemadó bevallás tervezetét mindenki megkapta, vagy postán, vagy az ügyfélkapun keresztül. A legegyszerűbb dolga azoknak van, akik rendelkeznek ügyfélkapuval. A NAV által elkészített tervezetet itt megnézhetik, elfogadhatják, vagy módosíthatják, akár 20-án éjfélig. Itt lehet rendelkezni az egyszázalékos felajánlásról is.

Az ügyfélkapu felületén néhány kattintással el lehet intézni az adóbevallást. Aki ezt nem teszi meg, annak május 20-a után a tervezete automatikusan bevallássá válik. Ügyfélkaput akár az utolsó pillanatban, hétfőn is lehet nyitni az ügyfélszolgálatokon.

Hír TV