2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Gazdaság

Ítéletet mondott Magyarországról a nagy amerikai hitelminősítő – itt a Moody's döntése

Pénteken késő este megjelent a világ egyik legnagyobb hitelminősítőjének a jelentése a magyar gazdaságról. A Moody's szerint Magyarország megkapja az EU-s források túlnyomó részét, de más kellemes meglepetést is tartogat a riport – írja a Világgazdaság.

  • Ítéletet mondott Magyarországról a nagy amerikai hitelminősítő – itt a Moody's döntése

Megerősítette Magyarország Baa2-es besorolását a Moody's és a stabil kilátást is fenntartotta – derült ki pénteken késő este a Moody's Investors Service jelentéséből. Ugyanez igaz a Magyar Nemzeti Bank besorolására is, ami szintén Baa2 maradt stabil kilátással.

Az amerikai székhelyű, a világ egyik legnagyobb kötvény-hitelminősítőjének ez volt az idei második felülvizsgálata Magyarországról, várhatóan több nem lesz 2023-ban. 

Az eddig besorolás tehát Ba2 volt stabil kilátás mellett, vagyis nincs változás.

Ez továbbra is azt jelenti, hogy a magyar adós- és kötvénybesorolás bőven a befektetésre ajánlott kategóriában van. Két rontás kellene ahhoz, hogy kikerüljön innen és kvázi bovliként értékeljék a magyar papírokat.

A teljes cikket a VG.HU-n olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!