2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Gazdaság

Ingyenes készpénzfelvétel: uniós kritika sem érheti

Minden számlacsomagra kiterjedne a havi két ingyenes pénzfelvétel lehetősége. Az erről szóló törvényjavaslat jövő héten kerülhet a parlament elé.

Jövő héten a parlament elé kerül az ingyenes készpénzfelvételről szóló törvényjavaslat – tudta meg a Magyar Nemzet. A Fidesz havi két készpénzfelvételt tenne ingyenessé a jelenlegi havi nettó átlagbér összegéig, 150 ezer forintig, vagyis ezekre a tranzakciókra a bankok nem terhelhetnék át az illetéket. A lap úgy tudja, a javaslat minden számlacsomagra kiterjedne és az eljárást uniós kritika sem érheti. Ez a lehetőség ugyanis a német bankrendszerben – uniós direktívákra hivatkozva – jelenleg is működik. Ha az Országgyűlés elfogadja a javaslatot, akkor díjmentes készpénzfelvétellel és kártyás fizetéssel ismét ingyen lehet hozzájutni a munkabérhez.

A havi két ingyenes pénzfelvétel miatt csökkentheti bankautomatái számát a legnagyobb hazai pénzintézet. Az OTP Bank vezérigazgató-helyettese többmilliárdos bevételkieséssel számol. Wolf László nem zárta ki, hogy más banki költségekbe építik be a kieső összeget.

„2400 darab ATM-et üzemeltetünk, ennek nagyon nagy a költsége. Ha ez nem tud megtérülni, akkor ez sajnos jelentős veszteség, az összes banknak, többek között nekünk is. Valószínűleg a szolgáltatási szintet is csökkentenünk kellene, hiszen nem tudjuk finanszírozni 2400 ATM üzemeltetését, hogyha ebből nincsen bevételünk” – közölte a vezérigazgató-helyettes.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!