2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Gazdaság

Ilyen utoljára az első Orbán-kormány alatt volt

1999 óta nem volt olyan alacsony az államháztartási hiány, mint tavaly. A GDP 2,1 százaléka lett a deficit, az államadósság viszont továbbra is magas.

14 éve nem volt ilyen alacsony az államháztartás hiánya. A Magyar Nemzeti Bank negyedéves jelentése szerint 2,1 százalék lett a tavalyi deficit, ami így jóval a hiánycél alatt maradt.

Ősszel még 2,7 százalékos hiányról szóltak az előrejelzések. Elemzők szerint ez az adat hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól.

„A másik fontos eleme a túlzottdeficit-eljárásnak, hogy 2013–14-ben is 3 százalék alatt legyen a költségvetés hiánya, és ezt Brüsszel a májusi jelentésében fogja megítélni” – fejtette ki Csiki Gergely a Portfolio.hu elemzője a Hír TV-nek.



Szijjártó: Folytatjuk

A külgazdasági államtitkár bizakodó: szerinte az adatok után Magyarországnak még idén ki kell kerülnie az uniós túlzott deficiteljárás alól, szerinte a 3 százalék alatti hiánycélt a jövőben is tartani tudja majd a kormány.

„Folytatjuk az államadósság-csökkentő politikánkat, azt gondoljuk, hogy jelen világgazdasági környezetben a versenyképesség legfontosabb tényezője annak, hogy az ország ne legyen eladósodva és a legkevésbé legyen kiszolgáltatott” - fejtette ki Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!