2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

"Így stabilizálható a húsüzemek helyzete"

Növelni kell az önkormányzatok szerepvállalását a húsipari cégekben, így stabilizálható a pápai, a gyulai és a kaposvári húsüzem helyzete is – jelentette ki Budai Gyula. A vidékfejlesztési államtitkár pénteken Pápán egyeztetett a város vezetőivel, ami után bejelentették, hogy az önkormányzat ötven százalék fölé emeli tulajdoni hányadát a Pápai Hús Kft.-ben.

Az év elején nehéz helyzetbe került a pápai húsipari vállalat, mert nem rendelkezett elég forgótőkével, így a beszállítókkal szemben több tízmillió forintos tartozást halmozott fel. Az önkormányzat ezért úgy döntött, ötven százalék fölé emeli jelenlegi nyolcszázalékos tulajdoni hányadát a Pápai Hús 1913 Kft.-ben, ami több milliárd forintos tőkeemelést jelent. „A kormánnyal összefogva a pápai önkormányzatnak 2013-ra az a felelőssége keletkezett, hogy a helyi munkahelyek védelme érdekében nagyobb felelősséget vállaljon ebben a társaságban. Az önkormányzat kész arra, hogy ezt a nagyobb felelősséget vállalja, és rendelkezik forrással, hogy a társaságot megerősítse” – fogalmazott Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

Ez a tőkeemelés megoldást jelent a csaknem ezer embert foglalkoztató húsüzem jelenlegi problémáinak megoldására. Gyulán és Kaposváron is hasonló stratégiát alakítanak ki, – mondta a vidékfejlesztési államtitkár. „Mind a három helyen az önkormányzati szerepvállalást kell növelni. Pápán egyszerű a helyzet, a pápai önkormányzat nyolcszázalékos részesedéssel rendelkezik. Azáltal, hogy tőkét fog emelni, jelentősebben bele tud szólni az üzem tevékenységébe.”

A pápai hús stabil piaccal rendelkezik. A cél most az, hogy visszaszerezzék a  termelők bizalmát, és újra felvegyék a kapcsolatot a korábbi beszállítókkal. „Leépítésre nem kell számítani, mert olyan rendelésarányaink vannak. Itt a nyersanyaggal vannak kétségek, de ezt a tőkeinjekció megoldja” – szögezte le Politzer József, a Pápai Hús 1913 Kft. ügyvezető igazgatója.

A jövő év elején a vidékfejlesztési minisztérium hasonló egyeztetést folytat majd Gyulán és Kaposváron is az önkormányzatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!