2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Gazdaság

"Így stabilizálható a húsüzemek helyzete"

Növelni kell az önkormányzatok szerepvállalását a húsipari cégekben, így stabilizálható a pápai, a gyulai és a kaposvári húsüzem helyzete is – jelentette ki Budai Gyula. A vidékfejlesztési államtitkár pénteken Pápán egyeztetett a város vezetőivel, ami után bejelentették, hogy az önkormányzat ötven százalék fölé emeli tulajdoni hányadát a Pápai Hús Kft.-ben.

Az év elején nehéz helyzetbe került a pápai húsipari vállalat, mert nem rendelkezett elég forgótőkével, így a beszállítókkal szemben több tízmillió forintos tartozást halmozott fel. Az önkormányzat ezért úgy döntött, ötven százalék fölé emeli jelenlegi nyolcszázalékos tulajdoni hányadát a Pápai Hús 1913 Kft.-ben, ami több milliárd forintos tőkeemelést jelent. „A kormánnyal összefogva a pápai önkormányzatnak 2013-ra az a felelőssége keletkezett, hogy a helyi munkahelyek védelme érdekében nagyobb felelősséget vállaljon ebben a társaságban. Az önkormányzat kész arra, hogy ezt a nagyobb felelősséget vállalja, és rendelkezik forrással, hogy a társaságot megerősítse” – fogalmazott Áldozó Tamás, Pápa polgármestere.

Ez a tőkeemelés megoldást jelent a csaknem ezer embert foglalkoztató húsüzem jelenlegi problémáinak megoldására. Gyulán és Kaposváron is hasonló stratégiát alakítanak ki, – mondta a vidékfejlesztési államtitkár. „Mind a három helyen az önkormányzati szerepvállalást kell növelni. Pápán egyszerű a helyzet, a pápai önkormányzat nyolcszázalékos részesedéssel rendelkezik. Azáltal, hogy tőkét fog emelni, jelentősebben bele tud szólni az üzem tevékenységébe.”

A pápai hús stabil piaccal rendelkezik. A cél most az, hogy visszaszerezzék a  termelők bizalmát, és újra felvegyék a kapcsolatot a korábbi beszállítókkal. „Leépítésre nem kell számítani, mert olyan rendelésarányaink vannak. Itt a nyersanyaggal vannak kétségek, de ezt a tőkeinjekció megoldja” – szögezte le Politzer József, a Pápai Hús 1913 Kft. ügyvezető igazgatója.

A jövő év elején a vidékfejlesztési minisztérium hasonló egyeztetést folytat majd Gyulán és Kaposváron is az önkormányzatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

A Lánchíd-felújítást végző cég tulajdonosi köréhez juthatott vissza az a másfélmilliárd forint, amit a hídrenoválásra szánt pénzekből utaltak el a számlagyáras Vig Mór cégének – ezt lehet kikövetkeztetni azokból az információkból, amelyeket egy, a beruházásra és az azt körüllengő korrupciógyanús folyamatokra rálátó bennfentes osztott meg Budai Gyulával.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!