2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Gazdaság

Így javult a nők és családok helyzete

Az elmúlt években javult a nők és a családok helyzete a munka- és a gyermekvállalás területén. Erről Soltész Miklós szociális államtitkár beszélt. Példaként a többi között a családi adókedvezményt, a nők 40 programot, és a bölcsődei férőhelyek fejlesztését nevezte meg.

Nővédelmi Tanácsadást tartottak az erzsébetvárosi védőnői szolgálatnál. A 21 státuszból három betöltetlen a kerületben. Dózsáné Pongrácz Veronika vezető védőnő majdnem 20 éve dolgozik itt. Azt mondta: kevés a végzős pályakezdő. Ráadásul anyagilag sem vonzza őket ez a munka. „A diplomás kezdőbér, az viszonylag alacsony, és azért dönt aztán több fiatal úgy, hogy megpróbál most már diplomával, nyelvvizsgával egy olyan területen elhelyezkedni, ahol anyagilag jobban jár” – fogalmazott a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ vezető védőnője. Tavasztól azonban a kormány majdnem 2 milliárd forintból emeli a fizetésüket. „A területi védőnői szolgálatok finanszírozása átlagosan közel 30 ezer forinttal, az iskolavédőnői szolgálatoké átlagosan 34 ezer forinttal nőtt” – mondta Rónaszékiné Keresztes Mónika országgyűlési képviselő, aki hozzátette: a tipikus női szakmák közül a szociális ágazatban dolgozók is átlagosan 10 ezer forintos bérpótlékot kaptak márciusban – januárig visszamenőleg.

A szociális és családügyi államtitkár a nőnap alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt három évben majdnem 120 ezren mehettek a Nők 40 programjuknak köszönhetően 40 év munkaviszony után nyugdíjba. Soltész Miklós hozzátette: a családi adókedvezményt eddig több mint egymillióan vették igénybe, akiknek a fele nő. A bölcsődei ellátásra is majdnem 30 millió forintot költött a kormány: 5000 férőhelyet felújítottak, és 6000 újat hoztak létre. „Amikor arról beszélünk, hogy a hölgyeket, asszonyokat, nőket támogatjuk, akkor ez egy teljesen természetes folyamat. És nem kell ezért akár egy civil szervezetnek az erőszakos nőpolitikáját követni, hanem a társadalomnak a teljesen természetes alapjait kell erősíteni” – hangsúlyozta a szociális és családügyi államtitkár. Soltész Miklós szerint a nők védelme a családok védelmét szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!