2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Gazdaság

Így emelné az adót a baloldal

Az Együtt–PM Szövetség két-, az MSZP háromkulcsos adórendszert vezetne be. Az adóemelés mértékét és a pontos sávhatárokat azonban továbbra is titkolja az ellenzéki választási szövetség. A Fidesz szerint Bajnai Gordonék az adóemelés mellett a családi adókedvezményt is eltörölnék, és a kiskeresetűekkel fizettetnék meg a bankadó csökkentését.

„Az egykulcsos adó az Orbán-kormány egyik legkárosabb és a társadalmat leginkább megosztó intézkedése.” A jelenlegi adórendszer eltörléséért aláírásokat gyűjtő Jávor Benedek azt mondta, az Együtt–PM-nél kétkulcsos adórendszerben gondolkodnak, de a konkrét sávhatárokról és az adóemelés mértékéről hallgatott. „A pontos számokat csak az után lehet megmondani, hogy világosan látjuk az államháztartás helyzetét. Az látható, hogy azok a számok, amelyeket egyébként év közben is folyamatosan újraírnak, nem adnak megalapozott képet az államháztartás helyzetéről”.

Az MSZP-sek viszont már három adókulcsról beszélnek. „Háromra legalább szükség van: egy jelenleginél alacsonyabbra a minimálbér környékén és az átlagos bérrel rendelkezők esetében és egy legmagasabb adókulcsra a legmagasabb fizetések esetében” – mondta Burány Sándor szocialista képviselő.

A Fidesz szerint egyértelmű, hogy Bajnai Gordonék és az MSZP ismét adóemelésre készül. „Európa második legalacsonyabb, 16 százalékos adókulcsa helyett 40 százalékos adókulcsot akar bevezetni. Azt is kijelenthetjük, hogy Bajnai Gordon a családi adókedvezményt is eltörölné. A kiskeresetű munkavállalókkal fizetettné meg a bankadó csökkentésének árát” – mondta Zsigó Róbert, a kormánypárt szóvivője.

A Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyi államtitkára arról beszélt, hogy az egykulcsos adórendszer a növekedés egyik fő motorja. „Az adórendszer átalakítása az elmúlt húsz év legjelentősebb adócsökkentésével biztosít előnyt a munkát vállaló, gyermeket nevelő családok számára. Évente mintegy 500 milliárd forintot hagy ezzel a lakosságnál” – közölte Orbán Gábor.

Az államtitkár hozzátette, az adócsökkentés pozitívan hatott a fogyasztásra, és növelte a megtakarításokat is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!