2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde 11:20

Gazdaság

Igen a forrásmegosztásról szóló rendeletre

Elfogadta a forrásmegosztásról szóló rendeletet a Fővárosi Közgyűlés.

A rendkívüli ülésen megszavazott előterjesztés szerint a kerületi önkormányzatoknak 92, a fővárosi önkormányzatnak pedig 96 milliárd forint jut a megosztandó bevételekből. A főváros ebből az összegből fordít csaknem 8 milliárd forintot a helyi közösségi közlekedésre. Az önkormányzati törvény alapján 2013-tól átalakult a települések finanszírozása. Budapesten az iparűzési és az idegenforgalmi adók, valamint annak állami kiegészítése jelent megosztható forrást. Az összeg 51 százaléka illeti a fővárost.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!