2023. 09. 27. Szerda Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Gazdaság

Idegenforgalmi fejlesztés, vízvisszatartás a Tisza-tónál

Idén ötven éves a Tisza-tó. A Kiskörei víztározó, későbbi nevén a Tisza-tó 1973-ban épült, idegenforgalmi lehetőségeit azonban csak az utóbbi tíz- tizenöt évben kezdték kihasználni. A jubileumi év célja, hogy Magyarország legnagyobb mesterséges vízfelülete egész évben turisztikai célponttá váljon.

  • Idegenforgalmi fejlesztés, vízvisszatartás a Tisza-tónál

A Tiszárium nevű épületegyüttes olyan idegenforgalmi-, tudományos-, kulturális és közösségi tér lehet, amely világviszonylatban is egyedülálló módon mutatja meg a a vízzel való együttélés lehetőségeit.

Egy Árpád-kori kápolna újraépítése is része a tervnek, ami komoly lökést adhat a térség vallási turizmusának. Az ország legnagyobb mesterséges tava azonban nem csak idegenforgalmi célokat szolgál, az ide betárazott vízmennyiség segít az aszályos időszakokban.

A Tisza- tó idén lesz ötven éves, a szülinapra pedig olyan fejlesztésekkel és programokkal készülnek a part menti települések, amelyekkel biztosítani tudják majd, hogy a térség egész évben vonzó legyen a látogatók számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk  a sorsunkról

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk a sorsunkról

Az Európai Unió intézményei vagyis az Európai Bizottság és az Európai Tanács egyre inkább birodalmi törekvéseket mutat, folyamatosan csökkenteni igyekszik a tagállamok szuverenitását. A kelet-európai országok viszont már megtapasztalták, milyen az, amikor egy központi bizottság és egy tanácsi (szovjet)unió irányít minket. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Lengyelország kétmilliárdos hitelt kap haderőfejlesztésre Amerikából, ez lehet a hallgatás ára hogy ne kritizálják Ukrajnát. Az USA közben azt kéri váltsák le a teljes ukrán legfelsőbb bíróságot. A stúdióban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!