2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Húsz új Airbus repülőgépet vásárol a Wizz Air

Húsz új Airbus A321XLR típusú repülőgépet vásárol a Wizz Air az európai repülőgépgyártótól, a megállapodást a párizsi légi szalonon jelentették be - közölte az Airbus az MTI-vel.

  • Húsz új Airbus repülőgépet vásárol a Wizz Air

Az üzletet a Wizz Air szakmai befektetőjével, az amerikai Indigo Partnersszel kötötte az Airbus. Az amerikai cég összesen 50 darab Airbus A321 XLR-t vásárol, amelyből 32 új megrendelés, 18 pedig a korábban kért A320neo családra leadott rendelés konvertálása másik típusra. Az Indigo Partners a Wizz Airhez 20, az amerikai Frontier-hez 18, a mexikói JetSMART-hoz 12 új gépet telepít majd.

Az üzlet piaci értékéről a gyártó nem közölt adatokat, és azt sem tudni, hogy mikor érkezhetnek meg az első példányok.

Az Airbus a párizsi légi szalonon jelentette be, hogy elindítja az A321XLR típus kifejlesztését, amely az A321neóhoz képest nagyobb, 8700 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik, ezzel már hosszútávú járatokat is teljesíteni lehet. A gyártó eddig 150 példányra gyűjtött be megrendelést a típusra egyebek közt a Qantastól, az Iberiától, az Air Lingustól és a magyar származású Steven Udvar-Házy által birtokolt ALC lízingcégtől.

Az airportal.hu helyszíni tudósítása szerint Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a megállapodás bejelentésekor azt mondta, a dubaji és asztanai útvonalaik sikeresek, ezért egy keskenytörzsű, de hosszútávú járatokat teljesítő géppel a jelenlegi üzleti modellt követve tudnak majd újabb útvonalakat nyitni.

Váradi József korábban többször is kizárta, hogy a Wizz Air belépjen a hosszútávú járatok piacára, mert a társaság üzleti modelljébe nem fér bele ezen járatok üzemeltetése. Most az általuk is használt Airbus A320-as család további hatótávolság-növelése teremtett új helyzetet.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!