2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Gazdaság

Hivatalos ajánlatot tett a magyar állam a Budapest Airportra

Magyarország hivatalos ajánlatot nyújtott be a Budapest Airport többségi részesedésének megvásárlására, egy állami irányítású befektetési társaságon keresztül – írja a Bloomberg. A híradóban Lentner Csaba közgazdászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanárát kérdeztük arról, hogy milyen gazdasági hatása lehet ennek a lépésnek?

  • Hivatalos ajánlatot tett a magyar állam a Budapest Airportra

A Bloomberg hírügynökség szerint a Budapest Airport 51 százalékos tulajdonrészét szerezné meg a magyar állam, a fennmaradó 49 százalékot egy másik repülőtér üzemeltető szerezheti meg.

A repülőteret még 2005-ben, a Gyurcsány-kormány alatt adták el. Azóta számos kritika érte a repteret működtető céget, a beruházások elmaradása és az utasok kiszolgálásának alacsony színvonala miatt. A kormány célja most az, hogy a hazai közlekedési infrastruktúra egyik legfontosabb, a gazdaságfejlesztés és a turizmus szempontjából is stratégiai jelentőségű eleme, újból magyar kézbe kerüljön.

A híradóban Lentner Csaba közgazdászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanárát kérdeztük arról, hogy milyen gazdasági hatása lehet ennek a lépésnek?

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Virág Barnabás: Normalizálódott a kamatkörnyezet

Virág Barnabás: Normalizálódott a kamatkörnyezet

A Monetáris Tanács az effektív ráta 100 bázispontos csökkentésével lezárta a rendkívüli kamatkörnyezet normalizációját, összezárt az alapkamat és az egynapos betéti gyorstender kamata - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke online háttérbeszélgetésen kedden.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!