2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Gazdaság

Hivatalos ajánlatot tett a magyar állam a Budapest Airportra

Magyarország hivatalos ajánlatot nyújtott be a Budapest Airport többségi részesedésének megvásárlására, egy állami irányítású befektetési társaságon keresztül – írja a Bloomberg. A híradóban Lentner Csaba közgazdászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanárát kérdeztük arról, hogy milyen gazdasági hatása lehet ennek a lépésnek?

  • Hivatalos ajánlatot tett a magyar állam a Budapest Airportra

A Bloomberg hírügynökség szerint a Budapest Airport 51 százalékos tulajdonrészét szerezné meg a magyar állam, a fennmaradó 49 százalékot egy másik repülőtér üzemeltető szerezheti meg.

A repülőteret még 2005-ben, a Gyurcsány-kormány alatt adták el. Azóta számos kritika érte a repteret működtető céget, a beruházások elmaradása és az utasok kiszolgálásának alacsony színvonala miatt. A kormány célja most az, hogy a hazai közlekedési infrastruktúra egyik legfontosabb, a gazdaságfejlesztés és a turizmus szempontjából is stratégiai jelentőségű eleme, újból magyar kézbe kerüljön.

A híradóban Lentner Csaba közgazdászt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanárát kérdeztük arról, hogy milyen gazdasági hatása lehet ennek a lépésnek?

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nagy István : meg kell védeni a gazdákat! + videó

Nagy István : meg kell védeni a gazdákat! + videó

Minden európai unióba érkező élelmiszernek és mezőgazdasági terméknek ugyanazon a termelési szabályoknak kell megfelelne. Ez alól Ukrajna sem lehet kivétel, fogalmazott Nagy István agrárminiszter Luxemburgban, az agrárminiszterek tanácsülésén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!