2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Gazdaság

Hétmilliárd forintból fejlesztheti úthálózatát Békéscsaba

Hétmilliárd forintot meghaladó összegből fejlesztheti úthálózatát Békéscsaba a Modern városok program (MVP) részeként; az erről szóló kormányhatározat szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. Herczeg Tamás fideszes országgyűlési képviselő szerint ezzel a békési megyeszékhely történetének legnagyobb útépítési programja valósulhat meg.

  • Hétmilliárd forintból fejlesztheti úthálózatát Békéscsaba

A politikus az MTI-nek elmondta, Békéscsabán jelenleg 119 utcában nincs szilárd útburkolat, jellemzően a város külső, az utóbbi években, évtizedekben benépesült részein. Ebből 84 utcára már van engedélyezett kiviteli terv; hat utcára pedig elkészítik az engedélyes tervdokumentációt.

A forrásból mintegy 22 kilométernyi útszakaszt lehet leaszfaltozni, a munkálatok jövőre kezdődhetnek - közölte. Az összeg egy része útfelújításra fordítható, ami döntően a belvárosban zajlik majd, ám azok a szakaszok nincsenek még kijelölve.

Herczeg Tamás emlékeztetett, az MVP keretei között 2016-ban Orbán Viktor miniszterelnök és Szarvas Péter polgármester által aláírt együttműködési megállapodás számos fejlesztési elképzelést tartalmazott, de annak a dokumentumnak nem volt része a megyeszékhely aszfaltozott úthálózatának bővítése. Ezért a kormányfővel és Gyopáros Alpárral, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztossal kezdeményezett tárgyalást, hogy az MVP bővíthető legyen egy úthálózat-fejlesztési tervvel.

A programra még az idén félmilliárd forintot, jövőre 3,5 milliárdot; 2022-ben 3 milliárdot biztosítanak - olvasható a Magyar Közlönyben.

A békési megyeszékhely egy másik kormányhatározat szerint 2,3 milliárd forintot fordíthat járdafelújításra is. Az összegből mintegy 180 utcában - amiből 22-ben már rendelkezésre állnak a kiviteli tervek - mintegy 83 kilométernyi járdafelújítást és építést lehet megvalósítani.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!