2024. 07. 21. Vasárnap Dániel, Daniella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Célpont 18:05

Gazdaság

Hazánkat másolhatják a románok

A romániai energiaszolgáltatók országos szövetsége szerint hátrányosan érintik a tervezett energiaipari fejlesztéseket és az állami áramszolgáltató vállalat privatizációját a tervezett különadók.

A román kormány februártól több különadót vetne ki az energiaipari és bányászati vállalatokra. Az egyik sürgősségi kormányrendelet szerint 60 százalékkal adóztatják meg azon gázkitermelő vállalatok jövedelmét, amelyek növelik bevételüket a gázárliberalizáció nyomán. Románia a nemzetközi hitelért cserébe fokozatosan piaci gázárakat vezet be az ipari és a lakossági fogyasztók esetében is. A tervezett különadókból jövő év végéig 470 millió eurós bevételre számít a Ponta-kabinet.

– A román kormánynak pénzre volt szüksége, ezért vezette be az adókat. Részben ebből fizetik majd ki a minimálbér és nyugdíjemelés költségeit. A gond az, hogy egyáltalán nem egyeztettek az energiatermelőkkel és -forgalmazókkal, akik máris jelezték, nem értenek egyet az illetékek bevezetésével. Ráadásul csak most, a bevezetés előtt két héttel értesítették őket – mondta egy bukaresti gazdasági szakértő, Cristian Pantazi.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Több támadás is történt az elmúlt héten Párizsban + videó

Több támadás is történt az elmúlt héten Párizsban + videó

Támadások árnyékolják be a közelgő nyári olimpia megnyitóját. Párizs már teljes készültségben van. Az elmúlt időszakban több merénylet is történt a francia fővárosban. A nehéz körülmények ellenére, azonban emberek százezrei várják az öt karikás játékokat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!