2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Vezércikk 04:00

Gazdaság

Hazánk iránt már nem csak a nagybefektetők érdeklődnek

Közép-Európa mára az unió egyik legjobb növekedési lehetőséggel rendelkező területe lett – mondta a fejlesztési miniszter az új Brit Kereskedelmi Központ megnyitóján Budapesten. Az új központtal a magyar és a brit kormány is a kis- és közepes vállalkozásokat hozná helyzetbe.

A brit kereskedelemfejlesztési államtitkár és a magyar fejlesztési miniszter közösen nyitotta meg az új Brit Kereskedelmi Központot Budapesten. Lord Ian Livingston azt mondta, a cél az, hogy zökkenőmentessé tegyék a brit cégek Magyarországra érkezését. „Főleg azok a kisvállalatok, amelyek nem képviselnek jelentős erőt a magyar piacon, idejöhetnek, tanácsot kaphatnak, magyar partnerekkel találkozhatnak és üzletet köthetnek velük. Ez hozzájárul Magyarország és az Egyesült Királyság növekedéséhez” – fogalmazott a brit kereskedelemfejlesztési államtitkár.


Németh Lászlóné emlékeztetett rá, hogy az Egyesült Királyság a hetedik legnagyobb befektető hazánkban, és ötszáz brit vállalat van jelen a magyar piacon. „A válság utáni években megélénkült Közép-Európa iránt a nemzetközi piacokról érkező érdeklődés. Ez a térség mára az unió egyik legjobb növekedési lehetőséggel rendelkező területe lett. És Magyarország ezen belül, joggal mondhatjuk, hogy kiemelkedő helyet foglal el” – szögezte le a nemzeti fejlesztési miniszter.

A fejlesztési miniszter szerint a budapesti központ létrehozása azt jelzi, hogy Magyarország iránt az Egyesült Királyságból nemcsak a nagybefektetők érdeklődnek, hanem immár a kisebb vállalkozások számára is megnyílik az út.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!