2022. 10. 07. Péntek Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Gazdaság

Hat településén adtak át szupergyors internethálózatot

Heves megye hat településén adtak át szupergyors internethálózatot. Kara Ákos területért felelős államtitkár azt mondta, hogy a Magyar Telekommal és a Key-Telecommal partnerségben megvalósult beruházás több mint 1900 háztartást érint. A programra összesen 150 milliárd forintot költ a kormány, ebből mintegy 56 milliárd forint uniós forrás.

  • Hat településén adtak át szupergyors internethálózatot

Kara Ákos hangsúlyozta: a Bodonyban, Csányon, Nagyúton, Kompolton, Egerfarmoson és Tarnaleleszen, a Magyar Telekommal és a Key-Telecommal partnerségben megvalósult beruházás összesen 1937 háztartást érint. Ezen belül Csányon 369 háztartásban, összesen 69 millió forint értékben valósult meg hálózatfejlesztés.

„Kormányzati cél a 30 Mbit/szekundum a program második részében, tehát a szupergyors internetprogram 2.0-ban, amely idén januárban vette kezdetét, már magasabb. Tehát azt határoztuk meg, hogy minimálisan 100 Mbit/szekundum, de lehetőség szerint gigabitképes hálózatok épüljenek Magyarországon” – fogalmazott az államtitkár.

Emlékeztetett: a program 2015-ös indulása óta – a 2018 végéig kiépített 500 ezer új végponttal együtt – Magyarországon immár 2,8 millió háztartásban érhető el szélessávú vezetékes internet. A Szip idén januárban indult második szakaszában pedig hétről hétre újabb beruházások átadása várható – tette hozzá.

A térség országgyűlési képviselője, Szabó Zsolt szerint az internet nem csupán kaput nyit a nagyvilágra, de időt takarít meg, hiszen egyre több ügy intézhető és termék vásárolható meg a világhálón.agyarországon csaknem 3 millió háztartásban érhető el szélessávú vezetékes internet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!