2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Gazdaság

Gyors csökkenés, még az idén elérhetjük az egyszámjegyű inflációt

Ismét ülésezett a kormány, Orbán Viktor bejelentette: augusztus elsejétől a kötelező akciók mértékét 10-ről 15 százalékra emelik az áruházakban, amelyeket kiterjesztenek az ár-stop alól kivont termékekre is. Elemzők szerint sikeresek a kormányzati intézkedések, gyorsan csökken az infláció. A jelenlegi állapot szerint pedig már akár az év vége előtt elérhető az egy számjegyű infláció.

  • Gyors csökkenés, még az idén elérhetjük az egyszámjegyű inflációt

Lassan egy hónapja lépett működésbe a kormány és a Gazdasági Versenyhivatal által működtetett online árfigyelő rendszer. Ennek segítségével pedig a vásárlók könnyedén tudnak tájékozódni arról, hogy a keresett termék éppen hol található meg a legolcsóbb áron, így sokan már céltudatosan keresik fel az üzleteket.

A kormány emellett nyár közepén a kötelező akciózást is bevezette a kiskereskedelmi üzletekben. Így a vásárlók mintegy 20 termékkategóriában számíthatnak 10% -os árcsökkenésre.

Ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően pedig a legfrissebb adatok azt mutatják: gyorsan csökken az infláció. A boltokban már érezhető, hogy nem drágulnak bizonyos termékek, sőt vannak amik olcsóbbak lettek mint az elmúlt hetekben.

Szerdán pedig ismét ülésezett a kormány. Orbán Viktor arról tájékoztatta a kormánytagokat, hogy a gazdaság terén jelenleg az infláció további letörése a legfontosabb feladat. Éppen ezért újabb intézkedésekről döntöttek.

Augusztus 1-től így a kötelező akciók mértékét 10-ről 15 százalékra emelik az áruházakban, amelyeket kiterjesztenek az árstop alól kivont termékekre is. A csökkenő árak mellett pedig az is segíti majd a családokat, hogy a következő hónaptól a hideg élelmiszerre is felhasználhatóak lesznek a SZÉP-kártyák.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor a Mercedes vezérigazgatójával tárgyalt

Orbán Viktor a Mercedes vezérigazgatójával tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén munkaebéd keretében megbeszélést folytatott Ola Källenius vezérigazgatóval, a cég igazgatótanácsának elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!