2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

Győrffy Balázs: támogatjuk a fordított áfa bevezetését

Üdvözölné a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, ha a gabonához hasonlóan a hústermékekre vonatkozóan is engedélyezné az unió a fordított áfa bevezetését, mivel ez nagyban hozzájárulhatna a feketegazdaság visszaszorításához – jelentette ki a kamara elnöke.

Győrffy Balázs a Hír TV Magyarország élőben című műsorában arról is beszélt, hogy a hústermékek magas áfatartalma szintén az illegális kereskedelemnek kedvez, miközben a tisztességes vállalkozók 27 százalékos hátrányból indulnak. A testület éppen ezért támogatja a forgalmi adó csökkentésére vonatkozó kormányzati terveket.

„A mi számításaink szerint az úgynevezett áfázás a magyar költségvetésnek napi egymilliárd forint kártételt okoz. Nyilván ez még tovább fokozódik, amikor arról beszélünk, hogy ez a költségvetést érinti, viszont a gazdasági szereplőket is kellemetlen helyzetbe hozza, hiszen a legálisan működő cégek 27 százalékos versenyhiányból indulnak” – mondta Győrffy Balázs.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élő közvetítés a Kormányinfóról + videó

Élő közvetítés a Kormányinfóról + videó

Mit, miért tesz a kormány? – címmel tartják meg a legújabb Kormányinfót, amit szokásunkhoz híven élőben közvetítünk televíziónkban, Facebook-oldalunkon és itt a honlapon is ebben a folyamatosan frissülő cikkben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!