2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

Győrffy Balázs: Az élelmiszerbiztonság mindenkinek az érdeke

Veszélybe kerülhetnek a magyar gazdák. Napvilágot látott egy EU-s terv, amely lecsökkentené a közös agrárpolitikából a kelet-európai gazdáknak járó támogatás összegét. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke elmondta: az európai porondon a magyar mezőgazdaság az elmúlt nyolc évben minden egyes esztendőben a három legdinamikusabban fejlődő agrárgazdaság egyike volt, ezt a fejlődési pályát törheti meg ez a fajta „eszetlen gondolkodás”.

  • Győrffy Balázs: Az élelmiszerbiztonság mindenkinek az érdeke

Győrffy Balázs közölte, az egész uniós költségvetésen belül arányát tekintve a közös agrárpolitika folyamatosan veszíti a korábbi pozícióját. Korábban előkerült, hogy a források egy részét átcsoportosítanák, új felhasználási módot tennének lehetővé: a migrációs költségek a közös agrárpolitikából történő finanszírozását. Ez, a gazdálkodók ellenállása végett lekerült a napirendről.

Hozzátette: most, a 2021-ben induló 7 éves ciklus tervezésénél egy külön büdzsét szántak erre a célra. „Nagyságrendileg 20-25 százalékkal csökkentenék a közös agrárpolitikának a költségvetési számait, és ez lenne a fedezete annak, amit a migrációs költségek fedezésére szánnának” – fogalmazott.

Győrffy Balázs szerint abban az esetben, ha a javaslatot elfogadják, annak következményeként az élelmiszerek ára növekedhet, vagy olcsóbb, de nem azonos élelmiszerbiztonsági szintet képviselő EU-n kívüli import termékekkel tölthetik fel a boltok polcait.

(Forrás: ECHO TV)

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!