2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Gazdaság

Gyógyszerhiány is kialakulhat az uniós tervezet miatt

Akár gyógyszerhiány is kialakulhat az egyedi gyógyszer-azonosítás bevezetése miatt, az egyik uniós tervezet szerint ugyanis 2018-tól a vényköteles gyógyszereket csak egyedi azonosítóval lehetne forgalomba hozni.

A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének igazgatója azt mondta, a rendszer kiépítése akár kilencmilliárd forintjába kerülhet a gyógyszerágazatnak. Ilku Lívia szerint mivel a vényköteles gyógyszerek árát nem tudják emelni, ezért egyes gyógyszerek kikerülhetnek a támogatási körből. A MAGYOSZ igazgatója abban bízik, hogy az azonosító bevezetése fokozatosan fog megtörténni.

– A számításaink szerint a hazai gyártóknál csak az, hogy egyedi kódokkal kell ellátni a gyógyszereket, nyolc-kilencmilliárd forint pluszköltséget fog okozni. Ezen kívül lesznek olyan költségek, amelyek az informatikai rendszer fenntartásával kapcsolatosak. Jelen helyzetben ezeket a költségeket mi nem tudjuk az árainkban érvényesíteni, ezért portfólióátvizsgálásokat kell majd végeznünk, hiszen már most is nagyon alacsony áron tudnak forgalomba kerülni a készítményeink – közölte Ilku Lívia.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!