2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Kormányinfó 12:30

Gazdaság

Gigantikus vasútfejlesztésbe kezdene Lázár János + videó

A tárcavezető azt mondta: 10 év alatt 6500 milliárd forintot költene vasúti fejlesztésekre a kormány és felvetette, hogy kivásárolnák az osztrák államot a GYSEV-ből.

  • Gigantikus vasútfejlesztésbe kezdene Lázár János + videó

"Az elmúlt egy évben újraszabályozás és pótlás történt."

 - Lázár János szerint ezzel a két szóval lehetne jellemezni az elmúlt egy éves munkáját.

Az építési és közlekedési minisztert az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága hallgatta meg. A tárcavezető hangsúlyozta: ami változott, hogy kevesebb pénzből és rövidebb idő alatt kellene eredményt elérnie.

A tárcavezető emlékeztetett: az állami beruházások rendjéről szóló törvényt már elfogadták, ezzel megváltozik a beszerzés, a beruházás folyamata és a kivitelezők kiválasztása.

A Párbeszédes Mellár Tamás arra volt kíváncsi, hogy milyen változásokra lehet számítani a KRESZ-ben.

"Ez azt jelenti, hogy minden egyes vezetőnek újból vizsgáznia kell?" - kérdezte a párbeszédes politikus.

Az új KRESZ elfogadása után nem kell újra vizsgázni, de sok olyan pont van a mai szabályban, aminek nincs ott a helye, valamint sok minden hiányzik is belőle

- tette világossá Lázár János.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!