2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Gazdaság

Gazdaságos hőközpontokat alakítanak ki Pécsen

Új, az eddigieknél gazdaságosabban működő épületenkénti hőközpontokat hoz létre Pécs távfűtő cége. A fejlesztéssel korszerű, takarékos, az adott épület egyedi fűtési igényeihez igazodó technológia valósul meg.

Az 550 milliós beruházással 48 pécsi távfűtött épület kap önálló hőközpontot, ennek köszönhetően jelentősen csökken a hálózati hőveszteség és villamosenergia-felhasználás. A lakóközösségek az eddigieknél könnyebben és egyszerűbben tudnak takarékoskodni.

„Azok igényeiknek megfelelően kell innen az előremenő vizet biztosítani, akiknél nincs szigetelés, illetve nem volt nyílászárócsere. Mit jelent ez a többiek számára? Óhatatlanul túlfűtést, érezhetően jelentősebb hőfelhasználást. Ez megszűnik azzal, hogy ezek a kis hőközpontok létesülnek. A fogyasztók saját belátásuk szerint tudják fűtésszámlájukat csökkenteni. Az 1647 lakást érintő beruházás az üvegházhatású gázok kibocsátását is mérsékli, ezzel a klímavédelemhez is hozzájárul” – mondta Vida János, a Pécsi Távfűtő Kft. ügyvezetője.

„Úgy gondoljuk, hogy a rezsicsökkentésből eredő esetleges céges veszteséget nemcsak az államnak kell vállalnia, ahogy egyébként Pécs viszonylatában ezt vállalta és megtette, hanem nekünk is, a városnak, a szolgáltatónak meg kell tennie mindent annak érdekében, hogy csökkentse a költségeket” – jelentette ki Csizi Péter alpolgármester.

A szolgáltató hat tömbhőközpontot alakít át egyedi, épületenkénti kis hőközponttá. A beruházás befejezési határideje 2015 tavasza.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!