2024. 09. 17. Kedd Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Gazdaság

Fontos szerepe van a földgáznak a zöld átállásban

Berettyóújfalunál idén februárig négy kutat fúrt le a nemzeti energiavállalat. Az első júniusban állt termelésbe, eddig 4 millió köbméter földgázt adott, a második tesztelése folyamatban van.

  • Fontos szerepe van a földgáznak a zöld átállásban

Már a tizedik kutat fúrja az MVM a kelet-magyarországi gázmezőkön, közölte szerda délután az Energiaügyi Minisztérium Facebook-oldala. Mint írták, Sarkad térségében a közelmúltban fejezték be a negyedik új kút lemélyítését, jelenleg annak tesztelése zajlik. A napokban egy további kút fúrásához láttak hozzá a szakemberek.

Nyékpuszta lelőhelyen egy korábban lemélyítettel együtt 2023 februárja óta négy kutat állítottak termelésbe. A felszínre hozott földgáz mennyisége mostanra meghaladta a 100 millió köbmétert, könnyűolajból pedig 135 ezer köbmétert termeltek ki – tették hozzá.

Forrás: haon.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

EU-elnökség – Hankó Balázs: megkongattuk a vészharangot

EU-elnökség – Hankó Balázs: megkongattuk a vészharangot

Európának versenyképességi fordulatra van szüksége, hiszen 1995-ben a termelékenység hatékonysága 95 százalékos volt az Egyesült Államokhoz képest, míg most 80 százalékon áll ez a mutató - mondta kulturális és innovációs miniszter az uniós elnökségi ülés második napján.
CÖKA: a Spar különcködik

CÖKA: a Spar különcködik

Különcködik a Spar: a magyarországi élelmiszerkereskedelmi láncok megértették - a Spar biztatása ellenére is -, hogy az infláció letörése a társadalom minden tagjának közös érdeke. A Spar nem így tett, feljelentette a magyar kormányt az ársapka bevezetéséért - közölte a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) hétfőn az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!