2024. 07. 07. Vasárnap Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 12:30

Gazdaság

Felülteljesített a magyar tőzsde európai társaihoz képest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 613,11 pontos, 0,85 százalékos emelkedéssel 72 351,87 ponton, történelmi csúcson zárt csütörtökön.

  • Felülteljesített a magyar tőzsde európai társaihoz képest

A részvénypiac forgalma 5,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

Czibere Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde felülteljesített a európai tőzsdékhez képest. A forgalom rendkívül alacsony volt, miután az amerikai tőzsdék zárva voltak csütörtökön a függetlenség napi nemzeti ünnep miatt, és ez meglátszott a forgalom alakulásán.

A Mol 18 forinttal, 0,61 százalékkal 2948 forintra erősödött 607,0 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 205 forinttal, 1,14 százalékkal 18 120 forintra nőtt, forgalmuk 3,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,19 százalékkal 1044 forintra csökkent, forgalma 83,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 110 forinttal, 1,15 százalékkal 9645 forintra emelkedett, a részvények forgalma 624,2 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6523,55 ponton zárt csütörtökön, ez 32,7 pontos, 0,5 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kiemelten támogatja az agrártárca az őshonos fajták megőrzését

Kiemelten támogatja az agrártárca az őshonos fajták megőrzését

Nagy energiát és jelentős forrást biztosít az Agrárminisztérium az őshonos fajták, például a szürkemarhák állományának megőrzésére és fejlesztésére - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szombaton, az Agrohof Kft. által szervezett hagyományteremtő Gulyahajtás megnyitóján, Tiszaugon, a szaktárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!