2021. január 28.,
csütörtök, Károly, Karola napja

Felpezsdül a hazai energetikai startup piac

Hír TV

2019. március 25., hétfő 15:00, frissítve: hétfő 16:19

Áprilisban kezdetét veszi a döntős csapatok felkészülése az MVM Edison döntőjére. A környezetbarát és energiahatékony innovációk alkotói így már csak egy karnyújtásnyira vannak az akár 50 millió forint értékű magvető befektetéstől.

A jövő legígéretesebb, kreatív, piacképes, környezetbarát és energiahatékony fejlesztéseit keresi az MVM Edison program. Az immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő pályázat szorosan illeszkedik az MVM Zrt. stratégiájában megfogalmazott célkitűzésekhez. Az innováció elengedhetetlen eszköze a folyamatos fejlődésnek, hiszen nagyban hozzájárul a gazdasági mutatók javításához, a piaci pozíció megőrzéséhez, valamint hatékony és dinamikus vállalati működés fenntartásához. Épp ezért a pályázat során olyan lakossági, ipari, irodai, városi/közlekedési használatra alkalmas technológiát kerestek, melyek megújuló energiaforrásokon alapulnak, vagy korszerű, energiahatékony eszközöket vezérelnek. 

A nemrégiben lezárult kiválasztás alkalmával több, mint száz pályamunkából választhatták ki a nyolc legígéretesebb jelöltet. Ők azok, akik részt vehetnek az április elején induló, nyolchetes szakmai képzésen, mely során csapatépítés, csapatmunka és -dinamika, a hatékony folyamatmenedzsment mellett kommunikációs alapismereteket, tárgyalástechnikát, sajtókommunikációt, illetve  prezentálási technikákat sajátíthatnak el. A képzés további részében piacelemzésről, az üzleti terv készítéséről, a gyors prototípustervezés módszertanáról, illetve a szellemi tulajdon, a szabadalmak, védjegyek, a jog, az értékesítés, a pénzügyek, illetve a cégalapítás rejtelmeiben is szakértő mentorok támogatják a csapatokat. 

Az Edison döntőjére május végén kerül sor, a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három projekt egyenként 3 millió forint értékű kommunikációs szolgáltatáscsomagot kap, amely lehetőséget ad kommunikációs stratégia alkotására, arculattervezésre, de akár piackutatásra is. A legjobbak emellett egy tanulmányúton ismerhetik meg az IBM franciaországi dizájnközpontjának működését, valamint lehetőséget kapnak arra, hogy a program befektetői bizottsága előtt is bizonyítsák rátermettségüket, és akár 50 millió forint értékű magvető befektetést nyerjenek el. 

Az MVM Edison program zsűritagjai között szerepel Kóbor György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója, Bertalan Zsolt, az MVM Zrt. csoportszintű technológiai innovációs igazgatója, Márton István, a Smart Future Lab Zrt. vezérigazgatója, Rehus Péter, az IBM Magyarország országigazgatója, Dervalics Ákos, az InnoEnergy HUB Hungary vezetője, valamint Csendes Olivér, a Pioneers Ventures befektetői hálózat vezetője. 

A pályázatról további részleteket az mvmedison.hu oldalon olvashat.