2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Gazdaság

Felfelé tolhatja a szélsőséges időjárás a sörök árát

A szélsőséges időjárás miatt csökkent idén az árpa hozama, ezért drágulhatnak a magyar sörök. A szakértők 10-15%-os áremelésre számítanak, ez üvegenként akár 60 forintos drágulást is jelenthet.

  • Felfelé tolhatja a szélsőséges időjárás a sörök árát

A reform élelmiszerek mellett a söripar használja fel a legtöbb árpát, az időjárás azonban nem kedvezett a növény fejlődésének.

„Nem vagyunk boldogak, mert az előző éveknek durván a felét sikerült betakarítani ebben a régióban a táblákról, ez azt jelenti, hogy 3-3,5 tonna termésátlaggal kellett, hogy megelégedjünk. Ennek van ugyan némi árfelhajtó hatása a termelői oldalon, de mivel a világpiaci ár nem mozdult igazán jelentőset, ezért inkább csak a szállítási távolságok befolyásolják” – mondta a mezőgazdasági főmérnök, Domján Sándor a Hír TV-nek. 

A kevesebb árpa termés miatt a sörfőzdék áremelésre készülnek.

„Valószínűleg emelkedni fognak egy picit minimálisan az árak, ugye itt azt determinálják, hogy ilyen 5-10 százalékos emelkedés fog történni a következő időszakban a kisüzemi sörök területén is” – magyarázta az Ugar Brewery ügyvezetője, Magyar Zoltán. 

Magyarországon egyre keresettebbek a drágább, de jó minőségű kézműves sörök. Itt nagyobb lesz a drágulás. A vásárlók nem örülnek az árváltozásnak.

„Senki nem örül ennek. Pláne én sem. Úgy hogy ha hétvégén elmegyünk valahova, általában ugye sört iszunk a melegbe, meg fogom gondolni azt, hogy most mennyi sört iszok” – adott hangot véleményének Ráduly Levente. 

Az adatok szerint Magyarországon tavaly több mint 6 millió hektoliter sör fogyott.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Ezúttal Őrhalom és Ipolyvarbó között készült el az új híd, ami amellett, hogy a határ menti közösségek életét megkönnyíti, a gazdaság fejlesztése szempontjából is fontos szerepe van.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!