2023. 10. 01. Vasárnap Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Gazdaság

Felértékelődik az energiaszuverenitás kérdése

Tartós energetikai átalakulás időszakában vagyunk, amelyben rendkívüli módon felértékelődik az energiaszuverenitás kérdése - hangsúlyozta az energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár. Steiner Attila kiemelte: hazánk minden irányba új csővezetékeket épített ki annak érdekében, hogy alternatív földgázhoz jusson.

  • Felértékelődik az energiaszuverenitás kérdése

Lengyelország nem engedi, hogy függő helyzetbe kerüljön import energiaforrásoktól - hangsúlyozta a korábbi lengyel gazdasági miniszterhelyettes a magyar és lengyel energetikai függetlenség lehetőségeiről szóló kerekasztal-beszélgetésen. Az energetikai szakértő szerint az energiaszállítás a biztonságpolitika elválaszthatatlan elemévé vált.

Az energiaszuverenitás felértékelődését emelte ki az energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár is. Steiner Attila megjegyezte: Magyarország nehezebb helyzetben van, hiszen kevés energiaforrással rendelkezik, energiamixének 43 százalékát pedig a földgáz teszi ki.

Steiner Attila beszélt arról is, hogy ha sikerül visszafogni hazánk fosszilis kitettségét, akkor a széndioxid kibocsátásunk is csökkenne. Hozzátette: Magyarország eddig 34 százalékkal mérsékelte a káros gáz kibocsátását, ezzel pedig az első 10 ország közé tartozik Európában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Nyolc éven belül áramot termelhet Paks II.

Globál: Nyolc éven belül áramot termelhet Paks II.

Véget érhet Magyarország villamosenergia függősége a paksi bővítésnek köszönhetően. Az orosz Roszatom által épített új atomerőmű akár nyolc éven belül áramot termelhet. A két paksi blokk pedig együttesen Magyarország áramellátásának akár 70–80 százalékát adhatja.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Nagy István: a méhészkedés nem csak gazdasági tevékenység

Nagy István: a méhészkedés nem csak gazdasági tevékenység

A méhészetre nem tekinthetünk csupán gazdasági tevékenységként, mert elsődleges célja nem a mézértékesítés, hanem a beporzás biztosítása; a biodiverzitás fenntartásához szükség van a méhekre – mondta az agrárminiszter a szaktárca tájékoztatása szerint Sepsiszentgyörgyön.
Új funkcióval bővült az állami online Árfigyelő

Új funkcióval bővült az állami online Árfigyelő

A bevásárlólista funkció után, újabb fontos funkciót kapott az online Árfigyelő rendszer. A vásárlók előre beállíthatják a kedvenc boltjaikat az oldalon, és ezt vizuálisan, a térképes szűrővel is megtehetik. Így akár a környezetükben lévő boltok napi termékkínálatát is követhetik.
A minimálbér 10-15 százalékos emelkedése várható

A minimálbér 10-15 százalékos emelkedése várható

A reálbérek emelkedése újabb lendületet adhat a magyar gazdaságnak. Jövő januártól pedig a minimálbér 10-15 százalékos emelkedése látszik a tárgyalások alapján – erről beszélt a gazdaság-fejlesztési miniszter.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!