2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Gazdaság

Feldman Zsolt: Az uniós agrártámogatásokat továbbra is előlegként kaphatják meg a gazdák

Számos magyar javaslatot terjesztettek elő az agrárminiszterek szerdai videokonferenciáján, amelyek lehetővé teszik az agrártámogatások előleg formában történő folyósítását - mondta Feldman Zsolt, az agrártárca mezőgazdaságért felelős államtitkára szerdán a köztévében, a konferenciát követően.

  •  Feldman Zsolt: Az uniós agrártámogatásokat továbbra is előlegként kaphatják meg a gazdák

Az államtitkár kiemelte, hogy az előlegek kifizetésének számos ellenőrzési feltétele van, meg kell találni a módot arra, hogy ezeket a járványhelyzetben is el lehessen végezni. Erre vonatkoztak a magyar javaslatok.

A termelők biztonságát szolgálja az előlegek kifizetésének lehetővé tétele, hiszen csaknem évi 800 milliárd forintot tesz ki ezek összege - tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra, hogy a legfontosabb feladat a lakosság élelmiszerellátásának biztosítása, ami megtörtént. Ugyancsak fontos a szállítmányozás fenntartása, amire meghozták a szükséges döntéseket európai szinten is, ezt a helyzetet szintén áttekintették az uniós agrárminiszterek - közölte Feldman Zsolt.

A KAVOSZ Zrt. az MTI-nek küldött szerdai közleményében ismertette, hogy az Agrárminisztérium (AM) rendelete alapján az agrárvállalkozások az Agrár Széchenyi Kártya konstrukció keretében 1, 2 vagy 3 éves futamidejű folyószámlahitelt igényelhetnek 200 millió forint maximális hitelösszegig a jogosultsági feltételeknek való megfelelés esetén, a szabad támogatási keretük terhére. A kormányzat a hitelekhez annak teljes futamidejére száz százalékos kamat- és kezességi támogatást, továbbá teljes kezelési költségtámogatást, illetve akár teljes egyéb költségtámogatást nyújt.

Az új, kiemelt támogatású és emelt hitelösszegű Agrár Széchenyi Kártya hamarosan igényelhető országszerte a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének, a területi kereskedelmi és iparkamarák és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban. A részletes igénybevételi feltételek a www.kavosz.hu oldalon érhetők majd el.

 

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!