2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Sajtóklub 14:05

Gazdaság

Feldman: Újra őshonos faj lett a mangalica

Péntektől újra magyar őshonos fajtaként tartják nyilván a mangalicát - jelentette be a mezőgazdaságért felelős államtitkár. Feldman Zsolt azt mondta: ez a sertés része a magyar tradíciónak, a tenyésztők, a szakágazat és a szakminisztérium segítségével újra egy jól felépített márkává vált, amely része lehet immár a modern magyar gasztronómiának is.

  • Feldman: Újra őshonos faj lett a mangalica

"A tavalyi év és részben az idei év egy újabb mérföldkövet hozott a magyar mangalicatenyésztés életében, hiszen azt egyesület a magyar mangalicatenyésztők több éves szorgalmas munkája révén sikerült rekonstruálni azt a fekete mangalicát, amely ennek a fajta rekonstrukciós munkának az eredményeképpen, tavalytól már újra önálló fajtaként, idéntől - talán a tegnapi naptól pedig - magyar őshonos állatfajtaként tartható nyilván. "

- mondta Feldman Zsolt, mezőgazdaságért felelős államtitkár.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Újabb bolt lesz zárva december 24-én

Az összes magyar üzletét bezárja a Libri december 24-én. A cég ezzel akar hozzájárulni a munkatársai ünnepi kikapcsolódásához - írja a Világgazdaság.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!