2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Sporthírek 10:00

Gazdaság

Felavatták a nagykanizsai N-ferrum Kft. új gyártócsarnokát

Mintegy 230 millió forint beruházással új csarnokot épített és fejlesztette a gépesítést a nagykanizsai N-ferrum Kft., amely éppen a könnyűszerkezetes csarnokok kivitelezésében ért el jelentős fejlődést az elmúlt években.

  • Felavatták a nagykanizsai N-ferrum Kft. új gyártócsarnokát

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára a pénteki avatáson jelezte: az önkormányzat, a vállalkozások és a dolgozók mellett a kormány gazdaságpolitikája - amely az európai uniós támogatások legalább 60 százalékát gazdaságfejlesztésre szánja - volt szükséges ahhoz, hogy mostanra szinte teljessé vált a foglalkoztatottság Magyarországon. A nagykanizsai fejlesztéshez hasonlóan a vállalkozásokat pedig számtalan pályázat segíti, hogy fokozni tudják teljesítményüket és hatékonyságukat.

Az államtitkár jelezte, hogy hamarosan új körforgalom épül Nagykanizsán az M7-es autópálya keleti lehajtójánál, ami a város ipari parkjának bővítéséhez szükséges. A fejlesztés révén ugyanis lehetővé válik a nagykanizsai ipari park mintegy 4 milliárd forintból megvalósuló, 200 hektáros bővítéséhez szükséges utak kialakítása.

Dénes Sándor polgármester arról beszélt: elengedhetetlen, hogy jól működjenek a vállalkozások, hiszen az adóforintjaikból van lehetőség a város működtetésére. Példaként említette, hogy alig egy hónapja a fémmegmunkálással foglalkozó Két Salamon Bt. új üzemcsarnokát avatták a mostani beruházás szomszédságában, a másik oldalon pedig hamarosan a pumpagyártással foglalkozó DAB Kft. újabb üzemrészét adják át.

Radics Bálint, a Széchenyi Programiroda vezető tanácsadója kifejtette: a mintegy ezer négyzetméteres csarnok megépítésével lehetővé vált, hogy akár 8 ezer négyzetméteres csarnokok építéséhez szükséges acélelemeket is gyártani tudjanak, amire a térségben máshol nincs is lehetőség.

A jelenlegi csarnok építésére összesen 162 millió forintot fordított a társaság, az összegből 49 millió forint vissza nem térítendő európai uniós és magyar állami támogatás volt, 97 millió forint kedvezményes kölcsönt vettek fel, továbbá 16 millió forint önerőt biztosítottak. Egy másik pályázat révén 64 millió forintból acélmegmunkáló berendezést vásároltak, amelyhez az önerő mellett 29 millió forint vissza nem térítendő támogatást használtak fel.

A 2016-ban még 183 millió forint nettó árbevételű vállalkozás a múlt évre 766 millióra növelte a bevételét. A korábbi 14 dolgozó helyett pedig ma már 21 embert foglalkoztat, meghaladva a pályázatban vállalt bővítést is - ismertette Radics Bálint.

Nemes János ügyvezető az MTI kérdésére elmondta: terveik szerint idén eléri az egymilliárd forintot a cég árbevétele, és a létszámot is tovább bővítenék. Az igények miatt újabb fejlesztéseket is terveznek, amivel mostani kapacitásaikat akár meg is háromszorozhatják majd.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!